Initiativa apreciata de public: declaratiile ITM online

Prin intermediul portalului e-Romania declaratiile catre Inspectoratul Teritorial de Munca se pot depune acum si in format electronic.

Astfel, contribuabilii mari si mijlocii isi vor depune declaratiile lunare utilizand aplicatia ITM online, facuta chiar de Inspectoratul Teritorial de Munca. Cei interesati vor solicita o parola de acces, urmand ca ulterior sa primeasca un mesaj de confirmare pentru a putea sa isi activeze contul. Numele de utilizator si parola se primesc de la ITM in prealabil intr-un plic sigilat.

Aplicatia pentru declaratii ITM online cuprinde 3 module :

– Date identificare ce pemite vizualizarea si modificarea datelor de identificare ale angajatorului. Acest lucru poate fi realizat printr-o confirmare primita prin email. Pentru a se realiza fara probleme modificarea datelor de contact persoana in cauza va trebui sa completeze toate campurile obligatorii.

– Declaratia inventar ce permite completarea formularului aferent declaratiei inventar.

– Declaratii lunare permite completarea formularelor aferente fiecarei luni. Datele ce se introduc in acest formular pot fi modificate, salvate ori sterse pana la momentul inchiderii declaratiei.

Pentru depunerea de declaratii ITM online este necesara achizitionarea unui certificat calificat de la una dintre companiile de certificare autorizate de pe piata romaneasca. Pe langa faptul ca se pot depune declaratii ITM online, utilizand un certificat calificat se poate semna orice document in forma electronica putand fi folosita in raporturile cu mai multe institutii de stat cum sunt Comisia Nationala de Valori Mobiliare, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sau Monitorul Oficial,Oficiului National al Registrului Comertului dar si cu partenerii de afaceri.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?