Noutati la ITM

Inspectoratul Teritorial de Munca a pus la dispozitia angajatilor o aplicatie online pentru transmiterea declaratiilor fiscale lunare si a declaratiilor inventar.

Aceasta aplicatie pentru depunerea de declaratii ITM online este formata din 3 module: Date identificare, care permite accesarea si modificarea datelor de identificare ale angajatorului, Declaratia inventar cuprinde formularul destinat acestei declaratii. Data la care se face inchiderea acestui document va fi inregistrata ca data depunerii sale.

In al treilea modul, Declaratii lunare, sunt completate documentele destinate fiecarei luni in parte. Datele introduse in acest formular se pot modifica pana la momentul inchiderii aplicatiei.

Instructiunile pentru declaratii ITM online se gasesc si pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. In faza initiala este necesara solicitarea unei parole de acces care va fi urmata de primirea unui mesaj de confirmare pentru activarea unui cont. Numele de user si parola vor fi primite in prealabil de la ITM intr-un plic sigilat.

Pentru o depunere de declaratii ITM online este necesara achizitionarea unui certificat digital calificat. Pretul certificatului este de 47 de euro plus TVA si are o perioada de valabilitate de un an de zile, costurile scayand insa la prelungire la  30 de euro plus TVA.

Contribuabilii mari si mijlocii pot folosi certificatul digital atat pentru declaratii ITM online cat si pentru depunerea altor documente oficiale catre institutiile statului sau in corespondenta privata ori in cea de afaceri.

Principalele avantaje ale utilizarii acestui certificat calficat sunt legate de reducerea timpului afectat comunicarii, diminuarea semnificativa a costurilor prin eliminarea cantitatilor masive de hartie si siguranta sporita a datelor transmise in acest mod.

Lasă un răspuns