Certificatul calificat – util tuturor contribuabililor

Certificatul calificat este folosit deja de catre un numar considerabil de contribuabili din Romania, intru-cat prezinta o serie de avantaje.

Utilizand un certificat calificat se poate semna orice document electronic. Declaratiile catre ANAF se pot depune online pentru un numar nelimitat de firme. Prin intermediul certificatului calificat se poate participa si la licitatii prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice, sau se pot accesa serviciile online oferite de institutiile statului.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Inspectoratul Teritorial de Munca, Oficiul National al Registrului Comertului, Depozitarul Central sau Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare  precum si alte institutii ale statului primesc in corespondenta cu contribuabilii documente semnate electronic prin intermediul certificatului calificat.

Certificatul calificat este folosit cu succes si in mediul de afaceri, imbunatatind semnificativ procesul de comunicare, acesta devenind mai rapid si mai sigur.

In acest moment medicii, farmacistii si toti furnizorii de servicii si echipamente medicale sunt categoria cea mai interesata in vederea achizitionarii unui certificat calificat deoarece, incepand cu luna aceasta, vor trebui sa isi faca raportarile catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in format electronic.

Certificatul calificat este disponibil la 47 de euro plus TVA, avand un an de zile termen de valabilitate, costurile scazand la reinnoire la 30 de euro plus TVA.

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?