Pentru o comunicare mai simpla si eficienta

Certificatul calificat va deveni in scurta vreme o necesitate pentru multi dintre contribuabilii romani.

Pretul certificatului calificat poate fi achizitionat la pretul  de 47 de euro plus TVA, avand un an de zile termen de valabilitate. La reinnoirea termenului pretul scade la 30 de euro plus TVA.   Certificatul este un document de identificare virtual, ce permite crearea semnaturii electronice cu valoare legala, verificarea validitatii acesteia,  identificarea posesorului certificatului si criptarea mesajelor.

Cu ajutorul  certificatului calificat  se pot semna  documente in format electronic, se pot depune declaratiile  catre ANAF pentru un numar nelimitat de firme , se poate participa la licitatii prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice, se  acceseaza serviciile online oferite de institutiile statului si se pot marca temporal, gratuit, 60 de documente pe luna timp de un an.

Certificatul  calificat se utilizeaza in multiple situatii, spre exemplu in relatia cu anumite institutii ale statului, cum sunt: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Monitorul Oficial, Depozitarul Central, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, cu Autorităţile contractante din cadrul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice cu Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private,  in relatia cu partenerii de afaceri sau in cadrul aceleiasi companii.

Folosind  certificatul digital calificat se poate semna un numar nelimitat de documente pe parcursul unui an. In acest mod, procesul de semnare  devine mult mai rapid iar partile implicate intr-o tranzactie sunt identificate eficient.   Principalele avantaje pe care le confera certificatul calificat ar fi reducerea costurilor prin eliminarea cantitatilor masive de hartie si imbunatatirea comunicarii in afaceri, castigandu-se timp, siguranta si eficienta.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?