Protejarea datelor pe iPhone

Principalii producatori din domeniul telefoniei mobile au lansat in ultimii ani o serie de aplicatii pentru terminalele GSM, ce au revolutionat acest domeniu. Pentru foarte multi utilizatori, telefonul mobil nu mai este de multa vreme doar un simplu mijloc de comunicare cu cei cunoscuti. Toate marile companii si-au impartit telefoanele pe clase. Astfel au aparut telefoanele de lux, avand un design special si realizate din materiale pretioase, telefoanele de clasa business dedicate mai ales mediului de afaceri cu functii speciale sau cele cu functii de tip multimedia adresate unui public mai tanar si dinamic.

Sistemele de operare precum Symbian, Windows Mobile, Android sau iOS au ajuns sa imbunatateasca foarte mult capacitatile initiale ale terminalelor, permitand aplicatii care nu cu multa vreme in urma pareau greu de realizat. Tot mai multe telefoane au incluse aplicatii pentru afaceri, facilitand vizionarea si editarea  documentelor de mai multe formate. In acest context a aparut si nevoia unui certificat digital.

Protejarea informatiilor aflate pe telefonul mobil este pentru multi utilizatori o preocupare majora.

In acest sens, pentru utilizatorii de iPhone a aparut o aplicatie care le permite criptarea SMS-urilor, emailurilor si a tuturor fisierelor. Informatiile sensibile sunt protejate prin utilizarea unor parole urmand ca, in viitor, protectia sa fie oferita prin intermediul unui certificat digital.

Utilizarea unui certificat digital asigura securitatea informatiilor electronice fie ca vorbim de corespondenta personala, de afaceri sau de documente catre diferite institutii publice.

Tinand cont de faptul ca foarte multi oameni de afaceri folosesc si telefonul mobil pentru corespondenta, utilizarea unui certificat digital devine din ce mai mult un lucru esential in acest domeniu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?