Cum trimiti un email semnat electronic

Semnatura electronica aplicata documentelor de orice fel si emailurilor asigura autenticitatea, integritatea si nerepudierea lor. Semnatura electonica garanteaza ca orice modificare a documentului sau emailului este detectabila. De asemenea, ea garanteaza originea si autenticitatea acestuia.

Semnatura electronica este generata pe baza unui certificat digital. Cu un singur certificat digital se pot semna electronic si depune online un numar nelimitat de documente in relatia cu urmatoarele insitutii:

–          Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF),

–          Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC),

-          Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS)

-          Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP)

-          Depozitarul central

–          Monitorul Oficial

Cu acelasi certificat digital se pot semna electronic si cripta un numar nelimitat de emailuri si de documente, indiferent de tipul lor, in relatia cu partenerii de afaceri.

Furnizorii acreditati de certificate digitale in Romania sunt certSIGN, Digisign si Trans Sped. Pretul standard pentru un certificat digital valabil un an este de aproximativ 47 euro, fara TVA.

Pentru a putea trimite email-uri semnate electronic, trebuie intai conectat dispozitivul criptografic la calculator si apoi importat certificatul digital in Microsoft Outlook urmand cativa pasi.

In Outlook 2010, urmand traseul Tools > Trust Center > Trust Center Settings > E-mail Security > Settings se deschide fereastra Change security settings. Aici trebuie facut click pe cele doua butoane Choose si selectat certificatul digital vizat.

In Outlook 2007, trebuie urmat traseul Tools > Trust Center > E-mail Security > Settings, iar in fereastra care se deschide se face click pe butoanele Choose si se alege certificatul digital.

In Outlook Express, din fereastra principala un click pe Tools, apoi pe Accounts. In fereastra care apare se alege fila Mail si se efectueaza un click pe butonul Properties. Trebuie aleasa fila Security, dupa care se apasa pe cele doua butoane Select si se indica certificatul digital.

O data importat certificatul digital, se vor putea trimite emailuri semnate electronic prin apasarea butonului pentru semnare electronica din bara de meniu. Daca se foloseste un dipozitiv criptografic (token), se va solicita introducerea codul PIN al acestuia.

Lasă un răspuns