Cum achizitionezi semnatura electronica din SEAP

Hotararea de Guvern nr. 801/2011 stabileste ca inainte de a publica invitatia/anuntul de participare, operatorul SEAP trebuie sa asigure ANRMAP accesul la documentatia de atribuire si notele justificative incarcate integral de autoritatile contractante si semnate cu semnatura electronica.

Pentru obtinerea semnaturii electronice, autoritatile contractante pot apela la unu dintre cei trei furnzori acreditati in baza Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica. Cei trei furnizori acreditati sunt certSIGN, Digisign si Trans Sped.

Autoritatile contractante pot folosi semnatura electronica pentru a semna timp de un an un numar nelimitat de documente in format electronic in relatia cu urmatoarele insitutii: Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF),  Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Monitorul Oficial, Depozitarul Central, Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) sau pentru a trimite emailuri si documente cu valoare legala semnate electronic.

Kitul de semnatura electronica poate fi achizitionat de la sediul furnizorului, de la una dintre bancile partenere sau direct din SEAP. Kitul contine certificatul digital, token-ul si CD-ul cu driverele, aplicatia pentru semnarea electronica a documentelor si manualul de utilizare.

Pentru a achizitiona kitul de semnatura electronica direct din SEAP, la pretul de aproximativ 190 RON fara TVA, se acceseaza catalogul sistemului se cauta numele furnizorului. Kitul de semnatura electronica de la certSIGN poate fi gasit si dupa urmatorul cod CPV:  79132100-9

Dupa achizitionarea kitului de semnatura electronica de pe SEAP, pentru a intra in posesia lui, solicitantul trebuie:

1. Sa se inregistreze on-line pe site-ul furnizorului, sa printeze si sa semneze documentele solicitate de furnizor,

2. Sa se identifice prin:

a. prezenta la sediul furnizorului sau la una dintre bancile partenere cu actul de identitate si cu documentele necesare completate, stampilate si semnate olograf,

b. Sau la notarul public si transmiterea documentelor prin curier furnizorului.

Dupa verificarea documentelor, furnizorul emite certificatul digital si il transmite solicitantului prin curier rapid.

 

Lasă un răspuns