Avantajele transmiterii documentelor online, semnate electronic

Comoditate, rapiditate in transmiterea documentelor,  productivitate sporita si siguranta. Astfel s-ar putea rezuma avantajele pe care le presupune folosirea certificatului digital calificat si a semnaturii electronice cu valoare legala (extinsa).

Certificatul digital calificat permite crearea semnaturii electronice extinse pe baza careia pot fi semnate electronic, criptate si transmise online un numar nelimitat de documente in format electronic catre Institutiile de Stat si catre partenerii de afaceri.

Cu un singur certificat digital pot fi transmise online:

-           declaratiile fiscale la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru un numar nelimitat de firme,

-          documentele la Oficiul National al Registrul Comertului (ONRC), Monitorul Oficial, Depozitarul Central, Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) si Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP)

-          facturi, contracte, constatari, rapoarte financiare, emailuri cu valoare legala semnate electronic si criptate in relatia cu partenerii de afaceri.

Semnatura electronica extinsa asigura integritatea, autenticitatea si nerepudierea documetelor si informatiilor transmise.

Pe baza certificatului digital, documentele pot fi semnate electronic , transmise online si stocate pe CD eliminandu-se astfel necesitatea listarii documentelor, indexarea si arhivarea lor intr-un spatiu fizic. Iar pentru transmiterea documentelor nu se mai pierd ore in trafic si prin diverse institutii. Astfel se economisesc resurse importante.

Semnarea si transmiterea documentelor se face cu doar cateva click-uri – un aspect foarte important atunci cand trebuie semnate foarte multe documente.

Pretul unui certificat digital calificat cu ajutorul caruia se pot semna electronic si cripta un numar nelimitat de documente timp de un an este de aproximativ 47 Euro (fara TVA), iar la reinnoire pretul e de 30 Euro (fara TVA).

La certSIGN kitul de semnatura electronica, ce contine certificatul digital și dispozitivul criptografic, costa 47 EURO + TVA, se livreaza gratuit prin curier rapid si nu implica alte cheltuieli suplimentare din partea cumparatorului. certSIGN ofera gratuit  60 de marci temporale pe luna si aplicatia clickSIGN pentru crearea semnaturii electronice.

La DigiSign kitul de semnatura electronica contine certificatul digital si dispozitivul criptografic si costa 47 EURO + TVA, la care se adauga cheltuielile de transport.

Iar la Trans Sped kitul de semnatura electronica contine certificatul digital si dispozitivul criptografic si costa 54 EURO + TVA.

Lasă un răspuns