Cum semnezi electronic documentul de confirmare dupa reinnoirea certificatului

Certificatul digital calificat este actul de identitate pe baza caruia putem transmite on-line documente si mesaje cu valoare legala semnate electronic. Valabilitatea certificatului digital este de 12 luni, potrivit Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.

Pentru a putea transmite on-line documente semnate electronic si in anul urmator, certficatul digital trebuie reinnoit inainte ca el sa expire.

Certificatul digital permite transmiterea on-line a documentelor catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP), Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si Monitorul Oficial.

Certificatul poate fi folosit si in relatia cu partenerii de afaceri la transmiterea de emailuri si documente semnate electronic si criptate, cu rapiditate si in siguranta deplina.

Ce trebuie facut dupa reinnoirea certificatului

1. Dupa reinnoirea certificatului digital, pentru a putea transmite declaratiile fiscale online pe site-ul e-guvernare.ro trebuie descarcat documentul de confirmare de pe site-ul ANAF.

2. Documentul se completeaza doar in partea superioara, cu:

Numele si prenume titularului,

CNP-ul titularului,

Adresa de e-mail folosita de titular la inregistrarea certificatului digital.

3. Documentul de confirmare se semneaza electronic facand click pe Semnatura utilizator,

4. Se face click pe numele care apare la Sign As in fereastra care se deschide. Numele titularului poate aparea de doua sau mai multe ori.

5. Trebuie identificat certificatul reinnoit, cel a carui valabilitate este de aproximativ 12 luni.

6. Se selecteaza primul certificate si se apasa butonul Info.

7. Valabilitatea certificatului digital este afisata in campurile Valid from (Valabil de la) si Valid to (Valabil pana la).

8. Daca valabilitatea certificatului verificat nu este de aproximativ un an, se alege al doilea certificat digital calificat si se verifica in acelasi mod.

9. Dupa identificarea si selectarea noului certificat digital, cel reinnoit, documentul de confirmare se semneaza apasand butonul Sign,

8. Documentul de confirmare completat corect si semnat electronic se trimite prin email furnizorului certificatului digital calificat. Furnizorul il verifica, il contrasemneaza si il trimite inapoi clientului pe email,

9. Documentul contrasemnat de furnizor se incarca pe portalul ANAF (Declaratii Electronice / Reinnoire certificate calificate)

Pretul de vanzare al unui certificat digital este de 47 de Euro, fara TVA, la certSIGN si Digisign si de 54 de Euro, fara TVA, la Trans Sped. certSIGN il livreaza gratuit oriunde in tara si ofera gratuit 60 de marci temporale pe luna timp de un an.

Pretul de reinnoire este de 30 de Euro, fara TVA, la toti furnizorii de servicii de certificare.

Lasă un răspuns