Ce tipuri de documente pot fi semnate electronic si transmise online

Semnatura electronica a simplificat procesul de depunere a declaratiilor fiscale la ANAF. Persoanele care detin un certificat digital calificat pot semna electronic si depune online un numar de 12 declaratii fiscale in numai cateva minute, fara timp pierdut in trafic sau la cozile de la ghiseu.

Semnatura electronica reduce tot la cateva click-uri si transmiterea documentelor de orice fel catre partenerii de afaceri. Semnate electronic pe baza unui certificat digital calificat, documentele in format electronic au aceeasi valoare legala ca si documentele stampilate si semnate olograf.

Urmatoarele tipuri de documente pot fi semnate electronic si transmise online rapid, comod si in siguranta deplina:

– contracte

– rapoarte financiare,

– state de plata a salariilor,

– note de comanda

– constatari

– mostre

– fotografii digitale

Cu semnatura electronica pot fi transmise online documente in relatia cu numar de 9 institutii publice. Institutiile publice carora le pot fi transmise documente semnate electronic pe baza unui certificat digital sunt Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Monitorul Oficial si Depozitarul Central.

Kitul de semnatura electronica poate fi achizitionat de la unul dintre cei trei furnizori acreditati de certificate digitale din Romania, respectiv certSIGN, Digisign si Trans Sped.

Pretul certificatului digital calificat este de 47 de Euro, fara TVA, la certSIGN si Digisign si de 54 de Euro, fara TVA, la Trans Sped. certSIGN livreaza gratis certificatul digital prin curier rapid oriunde in tara si ofera gratis 60 de marci temporale pe luna timp de un an.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?