Reinnoirea certificatului digital pentru CNAS-SIUI

Incepand din 01 aprilie 2011, deconturile catre CNAS se realizeaza exclusiv prin mijloace electronice, utilizand semnatura electronica extinsa (cu valoare legala), in conformitate cu Ordinul CNAS nr.974 din 03.12.2010,.

Accesul la Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) este permis doar pe baza semnaturii electronice extinse create pe baza unui certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Certificatul digital calificat este valabil timp de un an, potrivit legislatiei in vigoare, iar expirarea lui duce la imposibilitatea de a transmite raportarile catre Casa. De aceea, certificatul digital calificat trebuie reinnoit inainte ca valabilitatea lui sa expire.

Reinnoirea certificatului digital se poate face in doua moduri:

1. reinnoirea online, fara cheltuieli precum identificare notariala ori taxe de curierat, si depunerea contractului si, optional, a token-ului la un reprezentant al furnizorului certificatului. Metoda este valabila pentru clientii certSIGN si Trans Sped.

2. reinnoirea prin transmiterea documentelor termeni si conditii generale, a contractului, a declaratiei autentficate notarial si a token-ului USB pe care este stocat certificatul la furnizorul certificatului digital, prin curier. Clientii Digisign isi pot reinnoi certificatul exclusiv prin aceasta metoda, in timp ce clientii certSIGN si Trans Sped pot folosi metoda aceasta ca alternativa la reinnoirea online. Aceasta a doua metoda de reinnoire implica un cost suplimentar situat intre 10 si 15 Euro.

Indiferent de metoda aleasa, dupa reinnoirea certificatului digital, trebuie depusa la CAS o noua cerere pentru utilizarea certificatului digital care sa contina numarul serial al certificatului reinnoit.

Costul pentru reinnoirea certificatul digital calificat este de 30 Euro, fara TVA.

Pretul unui certificat digital calificat nou emis de certSIGN este de 45,5 Euro, fara TVA. certSIGN livreaza gratis certificatul digital in toata tara si ofera gratis 60 de marci temporale pe luna timp de un an

Digisign ofera certificatul la pretul 47 de Euro, fara TVA

Trans Sped la pretul de 54 de Euro fara TVA.

Cu certificatul digital calificat pot fi semnate, indiferent de locul de unde a fost achizitionat, un numar nelimitat de documente timp de un an in relatia cu CAS, ANAF, SEAP, ITM, ONRC, Monitorul Oficial, CSSP, CNVM, Depozitarul central sau cu partenerii de afaceri (contracte, facturi, notificari, rapoarte, mostre etc.).

Lasă un răspuns