Criptarea e-mailurilor folosind kitul de semnatura electronica

Certificatul digial calificat permite semnarea electronica si transmiterea de documente in relatia cu institutii precum ANAF, CNAS, SEAP, ONRC etc sau de documente si e-mail-uri in relatia cu partenerii de afaceri.

Prin semnarea electronica a datelor in format digital se asigura autenticitatea, integritatea si nerepudierea lor. Atunci cand sunt transmise e-mail-uri cu importanta si implicatii deosebite, este recomandata criptarea lor pe baza kitului de semnatura electronica.

In vederea criptarii e-mail-urilor, trebuie intai importat certificatul digital in Microsoft Outlook prin parcurgerea urmatorilor pasi:

In Outlook 2010
Se conecteaza dispozitivul USB pe care este stocat certificatul digital la calculator si urmand calea Tools > Trust Center > Trust Center Settings > E-mail Security > Settings se deschide fereastra Change security settings. Aici se face click pe cele doua butoane Choose si se indica certificatul digital.

In Outlook 2007
Dupa conectarea la calculator a dispozitivului USB pe care este stocat certificatul digital se urmeaza traseul Tools > Trust Center > E-mail Security > Settings, iar in fereastra care se deschide se face click pe butoanele Choose si se alege certificatul digital.

Pentru a putea transmite un e-mail criptat, este nevoie de certificatul digital al destinatarului e-mail-ului criptat. Certificatul digital al destinatarului poate fi obtinut prin solicitarea unui e-mail semnat electronic de catre acesta si adaugarea sa in lista de contacte.

In vederea adaugarii certificatului digital al destinatarului in lista de contacte, se face click dreapta pe numele din campul From si apoi se selecteaza Add To Outlook Contacts.

Dupa parcurgerea acestor pasi preliminari, se vor putea transmite e-mailuri criptate astfel:
1. Click pe Create Mail / New din fereastra principala.
2. Dupa scrierea mesajului, se apasa butonul de criptare din bara de meniu si apoi Send.

Kitul de semnatura electronica poate fi achizitionat de la oricare dintre furnizorii acreditati de servicii de certificare din Romania: certSIGN, DigiSign, Alfasign sau Trans Sped. Pretul kitului de semnatura electronica, in cazul primilor trei, este de 47 de Euro, iar in cazul ultimului este de 54 de Euro. Preturile nu includ TVA. certSIGN transport gratis pentru kitul de semnatura electronica oriunde in tara si ofera gratis 60 de marci temporale pe luna timp de un an.

Lasă un răspuns