Obligatiile fiscale cu termenul de indeplinire la 25 aprilie care pot fi transmise online cu semnatura electronica

Data de 25 aprilie este termenul de indeplinire pentru 10 obligatii fiscale. 6 dintre aceste obligatii pot fi depuse online, pe baza kitului de semnatura electronica achizitionat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Cele 6 obligatii fiscale cu temenul de depunere la 25 aprilie care pot fi depuse online sunt urmatoarele:

Formularul 100 – Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (poate fi depusa si online)

Formularul 112 - declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru luna precedenta (se depune exclusiv online)

Formularul 300 – decontul de TVA (poate fi depus si online)

Formularul 301 – decontul special de TVA pentru luna precedenta (poate fi depus si online)

Formularul 390 VIES – declaratia recapitulativa privind livrarile / achizitiile /prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna trecuta (poate fi depusa si online)

Formularul 394 – declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente (poate fi depusa si online)

In vederea depunerii declaratiilor fiscale online trebuie achizitionat kitul de semnatura electronica de la oricare dintre furnizorii acreditati din Romania – certSIGN, DigiSign, Alfasign si Trans Sped.  Pretul fara TVA al kitului de semnatura electronica este de 47 de Euro la primii trei furnizori si de 54 de Euro la ultimul. certSIGN livreaza gratis kitul de semnatura electronica oriunde in tara si ofera gratis 60 de marci temporale pe luna, timp de un an.

Cu un singur kit de semnatura electronica pot fi depuse online declaratiile fiscale si situatiile financiare pentru un numar nelimitat de CUI-uri. Kitul de semnatura electronica permite de asemenea participarea la licitatii prin SEAP si transmiterea documentelor in format electronic in relatia cu CNAS, CSSPP, ITM, ONRC, CNVM, Monitorul Oficial, Depozitarul Central.

Lasă un răspuns