Situatiile financiare, cu termen de depunere pana pe 2 mai, pot fi depuse si online folosind semnatura electronica

Pana la data de 2 mai 2012 au obligatia de a depune situatiile financiare la 31 decembrie 2011 toate persoanele juridice fara scop patrimonial, respectiv fundatiile, asociatiile, partidele politice, organizatiile patronale si sindicale, cultele religioase si toate cele infiintate in baza unor legi speciale.

Toate aceste categorii de persoane juridice trebuie sa depuna sa depuna situatiile financiare (bilantul si contul rezultatului exercitiului) in termen de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv data de 2 mai.

Organizatiile fara scop patrimonial care nu desfasoara activitati economice intocmesc situatii financiare anuale simplificate cuprinzand: bilantul prescurtat si contul prescurtat al rezultatului exercitiului. Exceptie fac persoanele juridice fara scop patrimonial de utilitate publica.

De asemenea, PJ fara scop patrimonial care conduc contabilitatea in partida simpla nu intocmesc situatii financiare anuale.

Situatiile financiare la 31 decembrie 2011 se pot depune online, avand atasata o semnatura electronica extinsa creata pe baza unui certificat digital calificat eliberat de un furnizor acreditat de servicii de certificare.

In Romania exista 5 furnizori acreditati de servicii de certificare, respectiv certSIGN, DigiSign, Alfasing, Certdigital si Trans Sped. Pretul kitului de semnatura electronica format dintr-un certificat digital calificat si un dispozitiv securizat (token USB) costa 47 de Euro la primii 4 furnizori, si de 54 de Euro la ultimul. Preturile nu contin TVA.

certSIGN livreaza gratis kitul de semnatura electronica oriunde in Romania si ofera 60 de marci temporale timp de un an.

Kitul de semnatura electronica permite semnarea electronica si transmiterea online a documentelor catre ANAF, CNAS, ONRC, ITM, CSSPP, Monitorul Oficial, Depozitrul Central, CNVM, participarea la licitatii prin SEAP si transmiterea rapida si sigura a oricarui tip de document cu valoare legala catre partenerii de afaceri (facturi, contracte, note de comanda etc.)

Pentru informatii privind completarea situatiilor financiare, citeste acest articol.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?