Reinnoirea online a certificatului digital de semnatura electronica pentru ANAF

Potrivit normelor de aplicare a legii semnaturii electronice (Legea nr. 455/2001), valabilitatea certificatului digital calificat este limitata la un an. Expirarea valabilitatii acestuia duce la imposibilitatea de a crea semnatura electronica (de a semna electronic documente). De aceea, contribuabilii care folosesc certificatul digital pentru depunerea declaratiilor online trebuie sa il reinnoiasca inainte ca valabilitatea lui sa expire.

Certificatul digital calificat poate fi reinnoit online sau prin transmiterea documentelor necesare si a token-ului la furnizorul certificatului digital.

Reinnoirea online elimina cheltuielile legate de identificarea notariala sau taxele de curierat oferind de asemenea avantajul ca reinnoirea se face mult mai rapid, economisind astfel timp pretios. Aceasta modalitate de reinnoire este valabila la certSIGN si Trans Sped.

Dupa reinnoirea certificatului digital, trebuie depus pe portalul ANAF un nou document de confirmare, procedand astfel:

1. Descarcati documentul de confirmare de pe portalul ANAF, completati-l si semnati-l electronic folosind noul certificat digital.

2. Trimiteti documentul de confirmare furnizorului certificatului digital pe adresa de e-mail dedicata (de forma confirmare@numefurnizor.ro)

3. Primiti documentul de confirmare contrasemnat de furnizor

4. Incarcati documentul de confirmare contrasemnat pe site-ul ANAF la sectiunea “Reinnoire certificate”.

Costul pentru reinnoirea certificatul digital calificat este de 30 Euro, fara TVA.

Cu certificatul digital calificat pot fi semnate electronic si transmise online timp de un an un numar nelimitat de documente in relatia cu ANAF, CNAS, SEAP, ITM, ONRC, Monitorul Oficial, CSSP, CNVM, Depozitarul central si cu partenerii de afaceri (facturi, contracte, rapoarte, notificari, mostre etc).

Lasă un răspuns