Reteta electronica ar putea elimina costurile de achizitie a semnaturii electronice

Potrivit unui proiect de ordin al CNAS, incepand de la 1 iulie 2012, medicii care elibereaza mai mult de 50% din totalul retetelor medicale in format electronic ar putea primi bonusuri cu valori situate intre 50 si 100 de lei.

Decizia ii incurajeaza pe medici sa adopte noul sistem de prescriere a retetelor in format electronic inainte de intrarea in vigoare a obligativitatii eliberarii retetelor in acest format, prin faptul ca permite recuperarea costurilor de achizitie a kitului de semnatura electronica in doar cateva luni.

Proiectul de ordin prevede bonusuri in valoare de 50 de lei pe luna pentru medicii care elibereaza in format electronic intre 50% si 70%  din totalul retetelor.

Medicii care elibereaza peste 70% din retete in format electronic ar urma sa primeasca bonusuri de 100 de lei pe luna.

In conditiile in care pretul kitului de semnatura electronica este situat in jurul valorii de 210 lei (fara TVA), cu mici variatii de la un furnizor de certificate digitale digitale la altul, medicii care elibereaza retete electronice isi pot recupera investitia in doua luni.

Mai exact, medicii care vor sa achizitioneze kitul de semnatura electronica, pot alege oricare dintre cei cinci furnizori acreditati de certificate digitale, respectiv certSIGN, DigiSign, Alfasign, Certdigital si Trans Sped. Pretul fara TVA al kitului de semnatura electronica este de 45,5 euro la certSIGN, 47 de euro la DigiSign, Alfasign si Certidigital de 54 de euro la Trans Sped.

Dincolo de aceste diferente legate de pret, exista si diferente de oferte intre cei 5 furnizori. certSIGN livreaza kitul de semnatura electronica gratis oriunde in tara si ofera 60 de marci temporale pe luna timp de un an.

Lasă un răspuns