Declaratia 600, noul formular introdus de ANAF, poate fi depusa online cu semnatura electronica

De la 1 iulie contributiile sociale la pensii datorate de persoanele fizice vor fi administrate de catre ANAF. Declararea veniturilor care reprezinta baza de calcul a acestor contributii se va realiza prin depunerea formularului 600.

Obligatia de depunere a acestui formular revine tuturor persoanele fizice care au calitatea de contribuabili la sistemul public de pensii.

Potrivit Ordinului comun al ANAF si CNPP nr. 874/221/2012 publicat in Monitorul Oficial nr. 821 din 25 iunie 2012, declaratia 600 privind venitul asigurat la sistemul public de pensii se va depune incepand de la 1 iulie de catre:

  • intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale;
  • membrii intreprinderii familiale;
  • persoanele cu statut de persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati economice;
  • persoanele care realizeaza venituri din profesii libere;
  • persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla.

Nu vor depune declaratia 600 persoanele fizice care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, din drepturi de autor si drepturi conexe si somerii.

Formularul 600 poate fi depus online folosind semnatura electronica extinsa achizitionata de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

certSIGN, cel mai important furnizor din Romania de astfel de servicii, ofera tuturor clientilor sai livrare gratuita, suport tehnic non-stop, marcare temporala si, in perioada de vara, o serie de extrabeneficii – vouchere pentru produse financiar-contabile, acces la soft legislativ si arhivare electronica – persoanelor care utilizeaza semnatura electronica in relatia cu ANAF.

Lasă un răspuns