Extrabenficii la reinnoirea certificatului digital de semnatura electronica

In vara anului trecut, aproximativ 100.000 contribuabilii au cumparat certificatul digital calificat de semnatura electronica pentru a putea depune declaratia 112 online, conform solicitarii Agentiei Nationala de Administrare Fiscala.

Intrucat valabilitatea certificatului digital este stabilita la un an de zile, conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, toti acesti contribuabili trebuie sa isi reinnoiasca certificatele in perioada imediat urmatoare. Altfel, dupa expirarea certificatului, ei nu vor mai putea depune declaratiile fiscale online.

Reinnoirea certificatului digital aduce contribuabililor mai multe beneficii

certSIGN, leaderul pietei de servicii de certificare din Romania, ofera clientilor care isi reinnoiesc certificatul digital de semnatura electronica in perioada de vara, pe langa livrarea gratuita si serviciile de suport tehnic la cele mai inalte standarde,  o serie de alte beneficii.

La reinnoirea certificatului digital sau la achizitionarea unuia nou, certSIGN ofera vouchere pentru produse de contabilitate, arhivare electronica cu valoare legala a tuturor declaratiilor fiscale depuse online si, incepand din iulie, acces gratuit pentru 3 luni la o aplicatie legislativa premium. Oferta include:

– 3 luni de utilizare gratuita a celei mai noi aplicatii tip soft legislativ

– voucher de 100 de lei pentru achizitionarea de produse financiar-contabile, editate de cea mai mare editura de profil din tara,

– 1 voucher de 300 la incheierea unui abonament de 1 an de zile pentru cel mai accesat portal de contabilitate

– arhivare electronica cu valoare legala, gratuit pentru toti clientii. Utilizand acest serviciu, puteti arhiva timp de un an, cu aceeași valoare ca și originalul, toate declarațiile fiscale transmise online către ANAF.

Procedura de reinnoire a certificatului este una dintre cele mai flexibile de pe piata, existand 2 posibilitati:

transmiterea online a documentului de identificare semnat electronic (termeni si conditii) urmata de trimiterea prin posta/curier sau la un partener certSIGN a contractului si dovada platii.

depunerea documetelor si a token-ului USB de catre titularul certificatului la un reprezentant al furnizorului sau chiar la sediul acestuia

Indiferent de metoda aleasa, dupa reinnoirea certificatului, pentru depunerea declaratiei unice la ANAF, nu trebuie decat sa se completeze documentul de confirmare, sa se semneze electronic de catre titular si de catre furnizor si sa se incarce pe portalul ANAF.

Persoanele care doresc sa cumpere un certificat digital calificat nou, il pot obtine prin depunerea documentelor necesare la cel mai apropiat reprezentant certSIGN, fara cheltuieli suplimentare precum cele legate de autentificarea notariala si cele de curierat. certSIGN detine cea mai larga retea de parteneri unde pot fi depuse actele necesare achizitionarii certificatului digital calificat, cu reprezentanti in peste 250 de sucursale BRD, Raiffeisen, Alpha Bank si Otp Bank. Livrarea certificatelor digitale emise de certSIGN se face gratis, prin curier rapid, oriunde in tara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?