Declaratia 100, modificata

Declaratia 100 privind obligatiile la bugetul de stat va fi modificata, potrivit unui proiect de ordin al ANAF, prin eliminarea impozitului pe venit aferent veniturilor prevazute la art.52 alin.(1) si art.71 lit.d) din Codul fiscal.

Din nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat care se declara in prezent prin formularul 100 se vor elimina urmatoarele pozitii:

  • impozitul pe veniturile persoanelor fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica microintreprindere, care nu genereaza o persoana juridica;
  • impozitul pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuala;
  • impozitul pe veniturile din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;
  • impozitul pe veniturile din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, precum si a contractelor de agent;
  • impozitul pe veniturile din activitati agricole.

Potrivit proiectului de ordin, declararea acestor obligatii ar urma sa se faca, incepand de la 25 august, utilizand formularul 112 (declaratia unica privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate).

Atat declaratia 112 cat si declaratia 100 pot fi depuse online folosind un certificat digital calificat de semnatura electronica.

Kitul de semnatura electronica – care contine toate elementele necesare crearii semnaturii electronice, respectiv certificat digital calificat si toate aplicatiile aferente – poate fi obtinut de la  un furnizor acreditat de servicii de certificare, la pretul de aproximativ 47 de euro fara TVA.

Furnizorii acreditati de servicii de certificare din Romania sunt certSIGN, DigiSign, Alfasign, Certdigital si Trans Sped.

certSIGN ofera tuturor celor care cumpara sau reinnoiesc un certificat digital calificat un pachet special de beneficii constand in:

  • 60 de marci temporale pe luna, gratis;
  • acces gratuit timp de 3 luni la cea mai noua aplicatie legislativa din Romania;
  • vouchere pentru produse de contabilitate;
  • acces gratuit timp de un an la serviciul de arhivare electronica cu valoare legala – serviciu oferit pentru arhivarea tuturor declaratiilor fiscale depuse online la ANAF.

Lasă un răspuns