Care declaratii fiscale pot fi depuse online. Unde si cum se depun

Un numar de 14 declaratii fiscale pot fi depuse online, pentru un numar nelimitat de societati, folosind un certificat digital de semnatura electronica extinsa. Aceste declaratii sunt urmatoarele:

100 - Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat;

101 – Declaratie privind impozitul pe profit;

112 – Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate;

120 – Decont privind accizele;

130 – Decont privind impozitul la titeiul din productia interna;

200 – Declaratie privind veniturile realizate din Romania;

208 – Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal.

300 – Decont de taxa pe valoarea adaugata;

301 - Decont special de taxa pe valoarea adaugata;

318 – Cerere de rambursare TVA pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 147 indice 2 alin. (2) din Codul fiscal;

390 – Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare;

394 – Declaratie informativa privind livrarile/prestarile/achizitiile efectuate pe teritoriul national;

710 – Declaratie rectificativa;

Tot online pot fi depuse si situatiile financiare aferente anului 2011 si raportarile contabile la 30 iunie 2012.

Cum se depun formularele

Formularul 318 este disponibil pe portalul ANAF in categoria Declaratii electronice, subcategoria Rambursare TVA din UE. Restul formularelor pot fi gasite in  subcategoria Descarcare declaratii.

Formularele 100, 112, 200, 208, 230, 300, 318, 390, 394, 710,  Situatiile financiare si Raportarile contabile la 30 iunie se depun pe portalul e-guvernare.Starea declaratiilor depuse trebuie verificata consultand recipisa aferenta la adresa www.anaf.ro/StareD112

Formularele 101, 120, 130 si 301 se depun pe portalul ANAF, categoria Declaratii electronice/Transmitere declaratii. Starea acestor declaratii se poate consulta in categoria Declaratii electronice/Vizualizare stare declaratii.

Depunerea tuturor acestor formulare se realizeaza pe baza kitului de semnatura electronica extinsa obtinut de la un furnizor de servicii de certificare acreditat conform Legii nr. 455/2001, respectiv certSIGN, DigiSign, Alfasign, Certdigital si Trans Sped.

Pretul kitului de semnatura electronica – care contine toate elementele necesare crearii semnaturii electronice si depunerii declaratiilor fiscale online – este de 47 de euro fara TVA la primii patru furnizori de mai sus si de 54 de euro fara TVA la ultimul.

certSIGN livreaza gratis kitul de semnatura electronica oriunde in tara si ofera un pachet de extrabeneficii. Pachetul consta in vouchere de reduceri la produse de contabilitate si acces gratuit la cea mai moderna aplicatie juridica din Romania, respectiv la serviciul de arhivare electronica cu valoare legala. Acest serviciu poate fi folosit pentru arhivarea electronica a tuturor declaratiilor fiscale depuse online.

Lasă un răspuns