Ce ai de facut dupa reinnoirea certificatului digital

Dupa reinnoirea certificatului digital calificat, certificatul trebuie inregistrat pe site-ul ANAF inainte de a putea fi folosit pentru depunerea declaratiilor fiscale.

Pentru inregistrarea certificatului reinnoit, trebuie descarcat documentul de confirmare (click aici), care se completeaza urmatoarele campuri din jumatatea superioara*:

Nume – numele titularului (daca titularul are doua nume, ele se separa prin cratima),

Prenume – prenumele titularului (daca titularul are doua prenume, ele se separa prin cratima),

CNP – codul numeric personal al titularului,

adresa de email – trebuie sa coincida cu cea specificata in certificatul digital.

*Nu se completeaza nici un camp sub linia neagra din zona mediana a documentului.

Documentul de confirmare completat urmand aceste instructiuni, se semneaza electronic efectuand click pe campul Semnatura utilizator (dispozitivul USB trebuie sa fie conectat la calculat) si introducand codul PIN al token-ului.

Documentul semnat electronic se transmite la furnizorul de certificate digitale la adresa de e-mail de tipul confirmare@numefurnizor.ro. In cazul clientilor certSIGN, de exemplu, documentul de confirmare se transmite la adresa confirmare@certsign.ro

Furnizorul semneaza electronic documentul (numai daca datele au fost completate corect), dupa care il trimite inapoi titularului, pe e-mail.

Documentul de confirmare primit de la furnizor se incarca pe site-ul ANAF, la sectiunea Declaratii electronice subsectiunea Reinnoire ceritificate.

Certificatul digital de semnatura electronica poate fi reinnoit la oricare dintre cei 5 furnizori de certificate – certSIGN, DigiSign, AlfaSing, Trans Sped, Certigital -, la pretul (fara TVA) de 30 de euro.

certSIGN ofera la reinnoirea certificatului digital, pe langa 60 de marci temporale pe luna si livrare gratuite, un pachet de extrabeneficii compus din:

– vouchere pentru produse premium de contabilitate

– serviciul de arhivare electronica cu valoare legala – gratuit timp de un an

– acces gratuit la aplicatia SuperLege.ro timp de 3 luni

Lasă un răspuns