Ultima zi de depunere a declaratiei 318

Astazi este ultima zi de depunere a declaratiei 318, „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania”.

Declaratia 318 trebuie depusa de persoanele impozabile stabilite in Romania care doresc rambursarea TVA achitata pentru importuri si achizitii de bunuri sau servicii efectuate intr-o alta tara membra UE in anul precedent.

Formularul se depune pentru urmatoarele operatiuni:

  • achizitii de bunuri sau servicii care au fost facturate pe parcursul perioadei de rambursare, cu conditia ca TVA sa fi devenit exigibila inaintea sau la momentul facturarii, sau pentru care TVA a devenit exigibila pe parcursul perioadei de rambursare, cu conditia ca achizitiile sa fi fost facturate inainte ca TVA sa devina exigibila;
  • importul de bunuri efectuat pe parcursul perioadei de rambursare
  • operatiuni finalizate pe parcursul perioadei de rambursare care nu au fost acoperite de cererile de rambursare precedente

Perioada de rambursare este de cel mult un an calendaristic si nu poate fi mai mica de 3 luni calendaristice decat in cazul in care aceasta reprezinta perioada ramasa pana la sfarsitul anului calendaristic.

Declaratia 318 poate fi depusa online, pe e-guvernare.ro, pe baza kitului de semnatura electronica extinsa achizitionat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

In Romania sunt 5 astfel de furnizori, respectiv: certSIGN, Digisign, Certsign, Alfasign si Trans Sped. Pretul kitului de semnatura electronica extinsa este de 47 de euro fara TVA la primii patru furnizori de mai sus si de 54 de euro fara TVA la ultimul.

certSIGN livreaza gratis kitul de semnatura electronica extinsa oriunde in tara si ofera 60 de marci temporale lunar gratuite si suport tehnic specializat disponibil 24/24.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?