Depunerea declaratiei 390 VIES online

Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri (declaratia 390 VIES) poate fi depusa online pe site-ul ANAF pe baza kitului de semnatura electronica extinsa.

Obligatia depunerii declaratiei 390 VIES revine persoanelor inregistrate in scopuri de TVA care au efectuat livrari, achizitii sau prestari de servicii in tarile membre UE sau, in cadrul unei operatiuni triunghiulare, astfel cum sunt definite in titlul VI din Codul fiscal.

Termenul lunar de depunere a declaratiei 390 VIES este pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare unei luni calendaristice.

Contribuabilii pot alege intre depunerea la ghiseu si depunerea online a declaratiei 390 VIES. Pentru depunerea ei online, pe site-ul e-guvernare.ro, este necesara utilizarea unui kit de semnatura electronica extinsa achizitionat de la unul dintre furnizorii acreditati de servicii de certificare din Romania, respectiv: certSIGN, DigiSign, Alfasign, Certdigital si Trans Sped.

Pretul fara TVA al unui kit de semnatura electronica extinsa este de aproximativ 47 de euro. Kitul de semnatura electronica include un certificat digital calificat stocat pe un token USB si CD-ul cu driverele si aplicatiile necesare pentru instalarea dispozitivului si crearea semnaturii electronice extinse.

Certificatul digital calificat este valabil, in conformitate cu normele legislative, timp de un an. Inainte ca valabilitatea lui sa expire, el trebuie reinnoit. Pretul pentru reinnoirea certificatului digital este de 30 de euro fara TVA.

certSIGN livreaza gratis kitul de semnatura electronica prin curier rapid oriunde in tara, atat la prima achizitie, cat si la reinnoirea certificatului digital si ofera 60 de marci temporale pe luna, timp de un an.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?