Declaratiile fiscale care trebuie depuse pana la 25 februarie 2013

Luni, 25 februarie 2013, este ultima zi de depunere pentru un numar de 13 declaratii fiscale. Mai mult de jumatate dintre aceste declaratii pot fi depuse online utilizand kitul de semnatura electronica extinsa.

Contribuabilii care detin un kit de semnatura electronica, pot folosi portalul e-guvernare.ro, pentru depunerea urmatoarelor declaratii fiscale cu termenul de depunere in data de 25 februarie:

 • Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat aferente lunii ianuarie 2013.
 • Declaratia 101 privind impozitul pe profit. Declaratia trebuie depusa pana luni doar de catre organizatiile nonprofit si contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura.
 • Declaratia 112 (declaratia unica) privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru obligatiile aferente lunii ianuarie 2013.
 • Declaratia 300, decontul de TVA,  pentru obligatiile la bugetul de stat aferente lunii ianuarie 2013.
 • Declaratia 301 , decontul special de TVA.
 • Declaratia 390 VIES privind livrarile, achizitiile sau prestarile intracomunitare, pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in ianuarie 2013.
 • Declaratia 394 – declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national - pentru declararea operatiunilor desfasurate in luna ianuarie 2013.

Pe langa aceste declaratii fiscale, un numar de alte 6 declaratii au termenul-limita de depunere in data de 25 februarie 2013. Aceste declaratii pot fi depuse doar la ghiseu:

 • Declaratia 172 privind redeventele restante rezultate din contractele de concesiune, arenda si din alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola, aflate in sold la data de 15 noiembrie 2012 si neachitate.
 • Declaratia 224 privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania, pentru obligatiile aferente lunii ianuarie 2013.
 • Declaratia 311 privind TVA-ul datorat de contribuabilii al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal.
 • Declaratia 392A privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2012. Se depune de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA a caror cifra de afaceri la finele anului calendaristic este inferioara sumei de 220.000 lei.
 • Declaratia 392B privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2012. Se depune de catre contribuabilii neinregistrati in scopuri de TVA, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este mai mica de 220.000 lei.
 • Declaratia 393 privind veniturile obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu plecarea din Romania, in anul 2012.

Kitul de semnatura electronica permite depunerea online a declaratiilor fiscale pentru un numar nelimitat de CUI-uri, a situatiilor financiare si a bilanturilor contabile.

Totodata, kitul de semnatura permite semnarea si criptarea documentatiei necesare participarii la licitatii publice prin SEAP si a oricarui tip de document in relatia cu partenerii de afaceri sau cu institutiile de stat.

Kitul de semnatura electronica poate fi obtinut de la un furnizor acreditat de servicii de certificare, la pretul de 47 de euro fara TVA.

certSIGN, cel mai mare furnizor de servicii de certificare din Romania, livreaza gratis kitul de semnatura electronica oriunde in tara si ofera suport tehnic disponibil nonstop atat la instalarea cat si la utilizarea lui.

Lasă un răspuns