SEAP | Cum se deschide documentatia de atribuire semnata electronic

In conformitate cu HG 801/2011, autoritatile contractante au obligativitatea de a semna electronic si a transmite documentatia de atribuire catre Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP) pentru verificare inainte de a o publica in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Documentatia trebuie semnata electronic pe baza certificatului digital calificat emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Documentele semnate electronic primesc extensia .p7s sau .p7m la cea a documentului initial, rezultand astfel documente cu extensia de forma .doc.p7s sau .doc.p7m. Aceste documente nu pot fi deschise si vizualizate decat folosind un program specializat oferit de furnizorii de servicii de certificare.

O astfel de aplicatie este shellSAFE Verify oferita gratuit de certSIGN. Aplicatia poate fi descarcata de pe site-ul certSIGN, fiind disponibila atat pentru sistemele de operare pe 32 de biti (x86), cat si pentru cele pe 64 de biti (x64).

Dupa descarcarea si instalarea aplicatiei, documentele semnate electronic se pot deschide procedand astfel:

  1. Se efectueaza un dublu click pe documentele semnate electronic
  2. In fereastra care apare se apasa butonul View file si apoi:
    • Save pentru a salva documentul,
      sau
    • Cancel pentru a-l deschide.

Tutorialul video referitor la deschiderea documentatiei semnate electronic folosind aplicatia ShellSAFE Verify este disponibil pe site-ul certSIGN, la aceasta adresa.

Lasă un răspuns