Depunere situatiilor financiare online pana la 30 mai 2013

Situatiile financiare aferente anului fiscal 2012 pot fi depuse pana la 30 mai, in conformitate cu prevederile ordinului Ministerului Finantelor nr. 40/15.01.2013. La fel ca anul trecut, depunerea lor poate fi facuta si online, utilizand certificatul digital calificat.

Obligatia depunerii situatiilor financiare revine societatilor comerciale, companiilor si societatilor nationale, regiilor autonome, institutelor nationale de cercetare-dezvoltare, societatilor cooperatiste si celorlalte persoane fizice.

Depunerea situatiilor fianciare poate fi efectuata atat la registratura unitatilor teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice sau la oficiile postale, cat si online, pe e-guvernare.ro, avand atasata o semnatura electronica extinsa.

Pentru depunerea situatiilor financiare anuale online, in forma electronica, societatile comerciale trebuie sa utilizeze programul de asistenta de pe site-ul ANAF, prin care se genereaza un fisier de tip PDF, cu un fisier xml atasat, ce contine datele de identificare a societatii comerciale, precum si un fisier cu extensia zip.

Fisierul cu extensia zip va contine o arhiva ce poate cuprinde urmatoarele anexe scanate alb-negru, lizibile si la o rezolutie care sa permita incadrarea fisierului PDF final in limita de 9,5MB: note explicative la situatiile financiare anuale, situatia modificarilor capitalului propriu si situatia fluxurilor de numerar; raportul administratorilor; raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori; propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile; declaratia scrisa a persoanelor prevazute la art. 10 alin. (1) din legea contabilitatii, prin care isi asuma raspunderea pentru intocmirea situatiilor financiare anuale.

Dupa completarea campurilor si incarcarea arhivei, documentul PDF se semneaza electronic, utilizand kitul de semnatura electronica.

Kitul de semnatura electronica poate fi achizitionat, la pretul de 47 de euro fara tva de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

certSIGN, cel mai mare furnizor de servicii de certificare din Romania livreaza gratis kitul de semnatura electronica oriunde pe teritoriul Romaniei si ofera suport tehnic disponibil nonstop atat pentru instalarea cat si utilizarea certificatelor digitale.

Lasă un răspuns