ANAF a modificat declaratia 112

Softul A de generare a declaratiei 112 (declaratia unica) a fost modificat la sfarsitul lunii iunie de catre ANAF, noul formular urmand a fi utilizat pentru declararea obligatiilor fiscale aferente lunii iunie 2013, cu termen de declarare la 25 iulie 2013.

Actualizarea PDF-ului a fost necesara datorita modificarilor suferite de contributia de asigurare pentru accidentele de munca, contributie care se raporteaza in declaratia 112 -declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Declaratia 112 trebuie depusa pana joi, 25.07.2013, de catre persoanele fizice si juridice prevazute la art. 296^3 lit.e) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, la care isi desfasoara activitatea sau se afla in concediu medical persoanele prevazute la art. 296^3 lit.a) si b) de catre entitatile prevazute la art. 296^3 lit. f) din aceeasi lege, precum si de catre orice plǎtitor de venituri de natura salariala sau asimilate salariilor.

Depunerea declaratiei 112 se realizeaza online, pe baza kitului de semnatura electronica extinsa, format dintr-un certificat digital calificat si toate aplicatiile necesare instalarii si utilizarii certificatului digital.

Kitul de semnatura electronica poate fi obtinut de la un furnizor acreditat de servicii de certificare si permite depunerea, timp de un an, a unui numar nelimitat de formulare pentru oricate societati.

certSIGN, cel mai mare furnizor de servicii de certificare din Romania, ofera posibilitatea clientilor de a obtine o reducere de pana la 100% la reinnoirea certificatului digital.

Lasă un răspuns