Semnătura electronică în industria medicală și farma

Industria medicală și farmaceutică a demarat procesul de digitalizare al anumitor procese, utilizând semnătura electronică calificată.


De aproximativ 10 ani, în zona de sănătate, numărul persoanelor juridice care utilizează semnătura electronică calificată este în continuă creştere, adică tot ce înseamnă personal medical care interacționează cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Toate rețetele compesnate, de exemplu, se validează și se eliberează pe baza unei semnături electronice. Stocurile medicamentelor pe care anumite companii trebuie să le raporteze la CNAS au, de asemenea, în spate semnătura electronică calificată.


Medicina muncii este un proces ce în majoritatea clinicilor s-a digitalizat, astfel că toate documentele pe care clinica le va emite în urma controlului medical și pe care ulterior le va trimite către firma angajatoare se semnează în acest moment electronic cu certificat calificat. În acest fel, angajatorul nu mai așteaptă documentele originale prin curier, ci le primește în format electronic chiar la câteva minute de la finalizarea fișei de control. Acest lucru se traduce în reduceri semnificative de timp în primul rând.


Digitalizarea fluxurilor cu ajutorul semnăturii electronice calificate au loc şi:
• în zona companiilor care livrează produse, medicamente ori echipamente în spitale şi în clinici private, în cazul cărora întreg procesul de vânzare se poate derula 100% electronic;
• în zona de Resurse Umane din cadrul acestor companii – semnarea electronică a contractelor, actelor adiţionale şi altor documente de HR cu angajaţii şi colaboratorii.

Lasă un răspuns