Fluxuri de business 100% digitale

Interacțiunile B2B (Business-to-Business) complet digitalizate, cu valoare juridică, sunt posibile prin utilizarea certificatelor calificate pentru semnăturile electronice. Capacitatea unui ecosistem de interacțiune complet digitală cu instituțiile statului, furnizorii, partenerii de afaceri sau pentru procesele interne edepinde de utilizarea instrumentelor digitale, precum semnătura electronică calificată. Astfel, atât IMM-urile, cât și întreprinderile mari pot interacționa cu entități private sau de stat, pot accesa fonduri nerambursabile și pot avea fluxuri de lucru complet digitale.

Interacțiunile digitale pe care certificatele calificate pentru semnătura electronică le facilitează, oferă valoare juridică și sunt aplicabile și la instituții de stat precum ANAF, ITM, SICAP, ANCOM etc sau furnizori și parteneri de afaceri privați, putând optimiza chiar și procedurile interne precum dosarul de muncă al angajatului. În esență, această digitalizare permite ca deciziile și procesele să înceapă și să se termine electronic, eliminând necesitatea oricăror documente fizice.

Ultima etapă a acestui proces digital este arhivarea electronică, ce vine cu numeroase avantaje, cum ar fi: capacitatea de a stoca cantități mari de informații într-un format compact și ușor accesibil; se elimină nevoia de spațiu de stocare fizic și reduce riscul de deteriorare sau pierdere din cauza factorilor de mediu; permite organizarea și clasificarea eficientă a datelor, facilitând căutarea și preluarea informațiilor specifice atunci când este necesar.

Soluțiile oferite pentru un astfel de ecosistem includ certificate calificate pentru semnături electronice care sunt disponibile fie pe token, fie în cloud, platforme online de semnătură electronică de la distanță care permit încărcarea documentelor, semnarea și descărcarea de la distanță și arhivare electronică pentru a completa fluxul de documente digitale.

Avantajele fluxurilor digitale: mobilitate în procesele de afaceri și fluxurile de documente; acoperire juridică în cazul certificatului calificat pentru semnătura electronică; reducere de costuri cu consumabile și transmitere documente etc.

Lasă un răspuns