Declaratiile itm online

Ca urmare a ultimelor prevederi legislative tot mai multi oameni isi depun declaratiile fiscale on-line.  Printre acestea se numara si declaratiile itm.

Instructiunile de utilizare a serviciului de depunere a declaratiilor online se gasesc pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Depunerea declaratiilor ITM online se face in virtutea hotararii de guvern numarul 1397 din 2010. In lege este prevazut faptul ca angajatorii au obligatia depunerii delaratiilor ce sunt prevazute la articolul 1 in format electronic, respectand conditiile enuntate in anexa 8, accesand portalul e-Romania.

Spre a veni in ajutorul utilizatorilor, inspectoratul a creat aplicatia ITM online, prin intermediul careia angajatorii isi pot depune declaratiile lunare. Utilizatorii trebuie sa solicite o parola de acces la portal, urmand sa primeasca un mesaj de confirmare pentru a-si putea activa contul folosind userul si parola primite de la ITM in plic sigilat.

Pentru declaratiile itm online este necesara procurarea unui certificat digital calificat. Pretul acestuia este de 47 de euro plus tva, termenul sau de valabilitate fiind de un an de zile. Dupa reinnoirea perioadei termenului pretul scade la 30 de euro plus tva.  Acesta va reprezenta documentul de identitate al utilizatorului in spatial electronic. Pe langa faptul ca este necesar in depunerea delaratiilor ITM online certificatul digital este util in multe situatii, putand fi folosit in relatia cu alte institutii ale statului cum ar fi: Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Monitorul Oficial, Oficiul National al Registrului Comertului, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

De asemenea poate fi utilizat in relatiile cu partenerii de afaceri in corespondenta cu implicatii legale sau in interiorul aceleiasi firme.

 

Lasă un răspuns