Totul despre reinnoirea certificatului digital calificat

Certificatul digital calificat este valabil prin lege timp de un an. Pe baza lui pot fi semnate timp de un an si transmise online un numar nelimitat de documente in relatia cu o serie de institutii de stat si cu partenerii de afaceri. Pentru a putea transmite documente online si in al doilea an, certificatul trebuie reinnoit inainte ca el sa expire.

Pretul pentru reinnoirea unui certificat este de 30 de Euro fara TVA. Aceasta, in timp ce pretul de achizitie al unui certificat digital calificat este de 47 de Euro fara TVA la certSIGN si Digisign si de 54 de Euro fara TVA la Trans Sped.

Procedura de reinnoire a certificatului digital difera de la un furnizor la altul.

Reinnoirea certificatului emis de certSIGN se face excluziv online, fara costuri suplimentare, pe baza ghidului si a codului de reinnoire primite de clienti pe email inainte de expirarea certificatului. Din luna octombrie, certSIGN ofera tuturor clientilor, inclusiv celor care si le reinnoiesc, certificate digitale mai sigure, pe chei RSA de 2048 de biti.

Pentru reinnoirea certificatului, clientii Digisign trebuie sa ajunga cu dispozitivul criptografic pe care se afla certificatul digital la sediul furnizorului. Clientii care nu pot ajunge la sediul Digisign pentru reinnoire trebuie sa transmita dispozitivul impreuna cu documentele necesare si o declaratie autentificata notarial.

Clientii Trans Sped pot opta pentru reinnoire certificatului online sau prin prezentarea cu dispozitivul criptografic si cu documentele necesare la sediul furnizorului.

Daca certificatul digital este folosit in relatia cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), dupa reinnoirea lui titularul trebuie sa descarce documentul de confirmare de pe portalul ANAF, sa-l completeze, sa-l semneze cu noul certificat si sa-l transmita la furnizor pentru contrasemnare. Dupa primirea documentului contrasemnat de furnizor, el trebuie incarcat pe site-ul ANAF.

Cu un certificat digital calificat pot fi semnate electronic si transmise online documente catre ANAF, Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), ANRMAP (Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice), Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) etc. Partenerilor de afaceri le pot fi transmise online, facturi, contracte, rapoarte, constatari etc. cu usurinta si siguranta maxima prin semnarea electronica si criptare.

Lasă un răspuns