Semnatura electronica permite transmiterea documentelor online catre 9 institutii

Semnatura electronica extinsa este un instrument pe baza caruia pot fi transmise online in deplina siguranta, cu rapiditate si comoditate documente cu valoare legala atat institutiilor publice, cat si partenerilor de afaceri. Semnatura electronica permite de asemenea transmiterea de email-uri semnate electronic si criptate si autentificarea in sisteme informatice private.

Cu un singur certificat digital calificat pot fi transmise un numar nelimitat de documente semnate electronic catre urmatoarele 9 institutii:

-          Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF),

-          Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS),

-          Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP),

-          Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM),

-          Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC),

-          Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM),

-          Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private (CSSPP)

-          Depozitarul Central

-          Monitorul Oficial.

In afara de transmiterea documentelor semnate electronic acestor institutii, certificatul digital mai poate fi folosit si pentru transmiterea documentelor cu valoare legala partenerilor de afaceri. In relatia cu acestia, pot fi semnate electronic, criptate si transmise online in siguranta email-uri importante, facturi, contracte, rapoarte financiare, constatari, notificari, mostre, fotografii digitale etc.

Cu un certificat digital calificat pot fi semnate electronic un numar nelimitat de documente in relatia cu cele 9 institutii si cu un numar nelimitat de parteneri de afaceri. Certificatul digital calificat poate fi achizitionat de la oricare dintre cei trei furnizori acreditati de servicii de certificare, respectiv certSIGN, Digisign si Trans Sped.

Pretului unui certificat digital calificat este de 47 de Euro (fara TVA) la primii doi furnizori si de 54 de Euro (fara TVA) la Trans Sped. certSIGN ofera gratuit 60 de marci temporale pe luna timp de un an si livreaza gratis certificatul digital oriunde in tara.

Lasă un răspuns