Schimbarea titularului certificatului digital pentru semnatura electronica folosit la ANAF

Semnatura electronica extinsa (cu valoare legala) garanteaza identitatea, autenticitatea, integritatea si nerepudierea documentelor in format electronic transmise online. Semnatura electronica este creata pe baza certificatului digital calificat si a unei aplicatii speializate.

Pachetul format din certificatul digital calificat si aplicatia pentru crearea semnaturii electronice poarta numele de kit de semnatura electronica.

Pe baza kitului de semnatura electronica, titularul certificatului digital poate semna electronic si transmite online un numar nelimitat de documente in format electronic in relatia cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), Monitorul Oficial, ITM, CSSP, CNVM si Depozitarul Central si documente precum contracte, facturi, notificari, mostre, rapoarte etc. partenerilor de afaceri.

In vederea schimbarii titularului certificatului digital calificat folosit in relatia cu ANAF sunt necesare urmatoarele:

1. Revocarea certificatului digital calificat, fie folosind serviciul de revocare, fie trimitand un email echipei de suport tehnic sau prin prezenta la sediul furnizorului si solicitarea revocarii. Certificatul va fi revocat in cel mult 24 de ore de la solicitare.

2. Solicitarea emiterii unui nou certificat digital calificat, urmand procedura specifica fiecarui furnizor de certificate digitale.

3. Inregistrarea noului certificat digital in sistemul electronic al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, conform pasilor descrisi in acest articol.

Kitul de semnatura electronica poate fi achizitionat, la pretul de 47 de Euro, fara TVA, de la urmatorii furnizori acreditati de certificate digitale din Romania certSIGN, Digisign si Alfasign sau la 54 de Euro fara TVA de la Trans Sped.

Kitul de semnatura electronica de la certSIGN include si 60 de marci temporale gratuite pe luna timp de un an si este livrat gratis, prin curier rapid, oriunde in tara.

Lasă un răspuns