7 dintre declaratiile fiscale cu termenul la 25 mai pot fi depuse online, cu semnatura electronica

Vineri este termenul de depunere a 12 declaratii fiscale. Mai mult de jumatate dintre ele pot fi depuse online, folosind kitul de semnatura electronica achizitionat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Declaratiile fiscale cu termen de depunere la 25 mai care pot fi depuse online sunt:

– Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (Formularul 100)

– Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru luna precedenta (Formularul 112)

РCerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea ̨n sistem colectiv pentru domeniul locativ (Formularul 230)

– Decontul de TVA (Formularul 300)

– Decontul special de TVA pentru luna precedenta (Formularul 301)

– Declaratia recapitulativa privind livrarile / achizitiile /prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna trecuta (Formularul 390 VIES)

– Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente (Formularul 394)

Depunerea acestor declaratii fiscale online se face doar pe baza kitului de semnatura electronica achizitionat de la un furnzizor acreditat de servicii de certificare, respectiv certSIGN, DigiSign, Alfasign, Certdigital sau Trans Sped. Pretul fara TVA al kitului de semnatura electronica este de 47 de Euro la primii patru furnizori si de 54 de Euro la ultimul. certSIGN livreaza gratis certificatul digital oriunde in tara si ofera gratis 60 de marci temporale pe luna.

Un singur kit de semnatura electronica permite depunerea online, timp de un an, a declaratiilor fiscale si a situatiilor financiare pentru un numar nelimitat de societati,  participarea la licitatii prin SEAP si transmiterea documentelor online catre CNAS, CSSPP, ITM, ONRC, CNVM, Depozitarul Central si Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns