Avantajele reinnoirii online a certificatului digital de semnatura electronica

Certificatul digital calificat este valabil timp de un an de la data comunicarii catre client, in conformitate cu normele de aplicare a legii semnaturii electronice.

Semnarea documentelor in format electronic, a declaratiilor fiscale si a e-mail-urilor se poate face exclusiv pe baza unui certificat digital calificat de semnatura electronica valabil. Pentru a putea crea si in anul doi semnatura electronica, certificatul trebuie reinnoit inainte ca valabilitatea lui sa expire.

Reinnoirea certificatului se poate face in trei moduri:

1. Prin depunerea documentelor necesare si a token-ului la sediul furnizorului sau la un reprezentant din teritoriu;

2. Prin transmiterea documentelor documentelor si a token-ului prin curier sau posta la sediul furnizorului;

3. Online.

Reinnoirea certificatului digital de semnatura electronica extinsa online poate fi facuta doar daca certificatul este valabil, iar datele inscrise in el (nume, prenume, localitate, organizatie, e-mail) nu s-au modificat in nici un fel.

AVANTAJELE REINNOIRII ONLINE

Reinnoirea certificatului digital calificat online  elimina costurile de transport si pe cele legate de autentificarea notariala a declaratiei pe propria raspundere.

Urmand aceasta procedura, certificatul poate fi folosit pentru semnarea electronica a documentelor pana in ultima zi de valabilitate, iar reinnoirea propriu-zisa se poate face intr-o singura zi.

UNDE POTI REINNOI ONLINE

Procedura de reinnoirea online este valabila doar la certSIGN si la Trans Sped. Reinnoirea la certSIGN, aduce un pachet de extrabeneficii constand in vouchere pentru produse financiar-contabile, acces gratuit la softul legislativ SuperLege si serviciul de arhivare electronica a declaratiilor fiscale. Aceste extrabeneficii sunt valabile pentru toti clientii care isi reinnoiesc certificatul digital la certSIGN, indiferent de procedura de reinnoire aleasa.

Lasă un răspuns