Depunerea declaratiei 208 online cu certificatul digital de semnatura electronica

Mai mult de 10 formulare fiscale pot fi depuse online folosind un certificat digital de semnatura electronica. Printre ele se numara si declaratia informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal (formularul 208).

Declaratia 208 trebuie depusa de catre notarii publici care au obligatia calcularii, incasarii si virarii impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal.

Declaratia cuprinde informatii privind tranzactiile prin care s‐au efectuat transferuri ale dreptului de proprietate si ale dezmembramintelor acestuia asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, supuse impozitului pe venit, potrivit legii.

Declaratia 208 se depune semestrial pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare semestrului in care a avut loc autentificarea actelor privind transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal;

Declaratia poate fi depusa online,  folosind un certificat digital calificat de semnatura electronica emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare. In Romania sunt 5 astfel de furnizori, respectiv certSIGN, DigiSign, Alfasign, Certdigital si Trans Sped.

Pretul kitului de semnatura electronica extinsa pe baza caruia pot fi depuse declaratiile fiscale pentru un numar nelimitat de societati este de aproximativ 47 de euro, fara TVA.

certSIGN ofera, pe langa elementele necesare transmiterii declaratiilor online, livrare gratuita a kitului de semnatura electronica extinsa oriunde in tara, marcare temporala gratuita si un pachet de beneficii suplimentare. Pachetul consta in vouchere pentru produse financiar-contabile, acces la softul legislativ SuperLege si de serviciul de arhivare electronica a tuturor declaratiilor fiscale.

Lasă un răspuns