Depunerea online a declaratiilor fiscale, reglementata de o noua ordonanta

Maine intra in vigoare OG nr. 16/2012 din 23.08.2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, care aduce noi reglementari cu privire la depunerea declaratiilor online, pe portalul ANAF.

Potrivit ordonantei, data depunerii declaratiilor online este, in cazul declaratiilor validate, data inregistrarii lor pe portalul ANAF. In cazul declaratiilor nevalidate, data depunerii este considerata data validarii, astfel cum rezulta din recipisa.

In situatia in care declaratia a fost depusa pana la termenul legal si a fost nevalidata urmare a unor erori de completare, data depunerii este considerata data din mesajul initial, cu conditia depunerii unei declaratii valide pana in ultima zi lucratoare a aceleiasi luni.

Noile reglementari se aplica atat pentru declaratia 112  (declaratia unica), care se depune exclusiv online, cat si pentru declaratiile fiscale care se pot depune online – 100, 101, 120, 130, 200, 208, 300, 301, 318, 390 VIES, 394, 600, 710 -, dar si pentru situatiile financiare si raportarile contabile.

Depunerea acestor documente fiscale online poate fi facuta pe baza unui kit de semnatura electronica format din certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare si aplicatia de semnare electronica.

Pretul fara TVA al unui astfel de kit este de aproximativ 47 de euro, iar pe baza lui pot fi depuse declaratiile fiscale online timp de un an pentru un numar nelimitat de societati.

certSIGN ofera odata cu kitul de semnatura electronica o serie de extrabeneficii constand in vouchere pentru produse de contabilitate si acces gratuit la cea mai moderna aplicatie legislativa din Romania si la serviciul de arhivare electronica cu valoare legala.

Totodata, certSIGN livreaza kitul de semnatura electronica gratis oriunde in tara si ofera lunar 60 de marci temporale gratis.

Lasă un răspuns