Verificarea starii declaratiilor depuse online

Dupa depunerea online a unei declaratii fiscale, starea ei trebuie verificata, intrucat obligatia depunerii este indeplinita, potrivit OG 29/2011, doar dupa incarcarea pe site-ul ANAF avand un continut valid.

Pentru verificarea starii declaratiilor depuse online, trebuie accesata urmatoarea pagina de pe site-ul ANAF: http://www.anaf.ro/StareD112/. Aici se completeaza campurile din tabelul Pentru declaratii depuse online, astfel:

– in campul Introduceti indexul de incarcare se introduce codul primit la incarcarea declaratiei fiscale pe e-guvernare.ro,

– in campul Introduceti CUI-ul societatii, se introduce CUI-ul societatii pentru care a fost depusa declaratia.

Dupa introducerea acestor date se apasa butonul Verificare. In urma acestei actiuni se va genera o recipisa ce descrie starea declaratiei verificate. Exista trei stari posibile:

-     Validata,

-     Validata, dar cu erori (sume gresite, angajati nedeclarati etc.) – se va depune o declaratie rectificativa cu datele corectate. Ulterior va trebui verificata, urmand aceiasi pasi, si starea acestei declaratii.

–     Nevalidata. In aceasta situatie se va depune o noua declaratie fiscala completata corect, in termenul stabilit de lege. Starea ei va trebui verificata ulterior.

Pentru depunerea declaratiilor fiscale online, este necesara utilizarea unui kit de semnatura electronica care contine un certificat digital calificat si aplicatia de semnare electronica.

Pretul fara TVA al kitului de semnatura electronica este de aproximativ 47 de euro. Pe baza lui pot fi depuse declaratiile fiscale online timp de un an pentru un numar nelimitat de societati.

certSIGN livreaza kitul de semnatura electronica gratis oriunde in tara si ofera lunar 60 de marci temporale gratis, impreuna cu alte cateva extrabeneficii:

– vouchere pentru produse de contabilitate

– acces gratuit la cea mai moderna aplicatie legislativa din Romania

– acces gratuit la serviciul de arhivare electronica cu valoare legala.

Lasă un răspuns