Cum obtii un document de confirmare mai mic de 1MB in Adobe Reader 8, 9 sau X

Din martie 2014, dimensiunea documentului de confirmare pe care contribuabilii il incarca pe portalul ANAF trebuie sa fie mai mica de 1 MB (1024 kb). In caz contrar, site-ul ANAF va afisa un mesaj de eroare iar procedura de confirmare va trebui reluata.

Pentru ca documentul completat si semnat electronic sa nu depaseasca 1MB, este necesara efectuarea unei modificari in setarile aplicatiei Adobe Reader.

Intrucat setarile pentru Adobe Reader 8, 9 si X difera de cele pentru Adobe Reader XI, este necesara identificarea versiunii aplicatiei, astfel:

  1. In Adobe Reader se efectueaza click pe Help din bara de meniu
  2. Versiunea aplicatiei apare la About Adobe Reader

Configurarea Adobe Reader 8, 9 si X

  1. In Adobe Reader se efectueaza click pe File si se alege Preferences…
  2. In fereastra care apare se alege categoria Signing si se efectueaza click pe butonul Advanced Preferences…
  3. In urmatoarea fereastra se alege fila Creation si se debifeaza optiunea Include signature’s revocation status when signing
  4. Pentru salvarea modificarilor, se efectueaza click pe butonul OK din ambele ferestre deschise in pasii anteriori.
Citeste si: Cum reduci dimensiunile documentului de confirmare in Adobe Reader XI

Depunerea documentului de confirmare pe site-ul ANAF este necesara in cazul detinatorilor unui kit de semnatura electronica extinsa pe care doresc sa il foloseasca in relatia cu ANAF, pentru depunerea online a declaratiilor fiscale, a raportarilor contabile sau a situatiilor financiare. Parcurgerea procedurii de confirmare este necesara atat la achizitia kitului de semnatura electronica, precum si dupa reinnoirea certificatului digital.

Kitul de semnatura electronica extinsa poate fi achizitionat de la un furnizor de servicii de certificare acreditat in baza legii 455/2001.

Cel mai mare furnizor din Romania, certSIGN, livreaza kitul de semnatura electronica gratis oriunde in tara si ofera clientilor sai posibilitatea reinnoirii online a certificatelor, mai rapid si mai ieftin.

Lasă un răspuns