Pentru mai multa siguranta in mediul virtual

Un certificat calificat ne permite crearea si verificarea unei serii intregi de operatiuni desfasurate in spatiul virtual.

Certificatul calificat este practic documentul de identificare al utilizatorului sau in spatiul electronic. Un certificat calificat plus tehnologia Public Key Infrastructure ofera garantia ca o anumita operatiune pe internet a fost efectuata de o anumita persoana.

Folosind certificatul calificat se pot identifica si autentifica persoane sau obiecte, mesaje online, programe, fisiere sau componente software. Datele cuprinse intr-un document protejat prin certificatul calificat nu pot fi modificate fara autorizatie si nici nu pot fi repudiate, existand dovada originii sau primirii unor date precum si a momentului in care o operatiune a fost efectuata. Datele stocate sau cele in tranzit sunt criptate, existand astfel garantia ca nici o persoana neautorizata nu poate avea acces la ele.

In tara noastra, certificatul calificat trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute in Legea numarul 455 din 2001 a Semnaturii electronice. In primul rand, este necesara indicarea unor informatii cu privire la furnizor, client si functionarea certificatului.

Spre exemplu, certificatul are indicat faptul ca fost emis cu titlul de certificat calificat, datele de identificare a furnizorului, numele sau pseudonimul semnatarului, codul de identificare a semnatarului, perioada de valabilitate a certificatului si limitele utilizarii sale daca este cazul.

Certificatul calificat are pretul de 47 de euro plus TVA si are un an de zile termen de valabilitate. In cazul prelungirii pretul scade la 30 de euro plus TVA. In vederea achizitionarii unui certificat calificat ne putem adresa atat uneia dintre firmele furnizoare cat si Sistemului Electronic de Achizitii Publice.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns