Pretul de reinnoire a certificatului digital calificat de semnatura electronica extinsa

Semnatura electronica extinsa este creata folosind un certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare. Pe baza certificatului pot fi semnate electronic timp de un an documente si e-mail-uri si pot fi depuse online declaratiile fiscale pentru un numar nelimitat de societati.

Valabilitatea limitata la un an a certificatului digital calificat este stabilita de normele de aplicare a legii semnaturii electronice. Expirarea valabilitatii certificatului duce la imposibilitatea de a genera semnatura electronica extinsa.

De aceea, pentru a putea semna in continuare documente si e-mail-uri, certificatul digital de semnatura electronica trebuie reinnoit.

Pretul de reinnoire a certificatului digital calificat este de aproximatv 30 de euro, fara TVA. Reinnoirea lui se poate face la oricare dintre cei 5 furnizori acreditati de servicii de certificare din Romania: certSIGN, Alfasign, Digisign, Trans Sped si Certdigital.

In cazul Alfasign, la pretul de reinnoire se pot adauga costuri suplimentare de 10 euro pentru autentificare notariala. Documentele necesare reinnoirii trebuie sa ajunga la sediul Alfasign fie prin depunerea de catre titularul certificatului digital, fie prin transmiterea prin curier/posta. Daca sunt transmise prin posta/curier, documentele trebuie insotite de o declaratie de acceptanta autentificata notarial.

Ceilalti furnizori permit depunerea documentelor fie la sediu, fie la reprezentantii din teritoriu, evitandu-se astfel aceste cheltuieli notariale si de transport.

certSIGN si Trans Sped ofera posibilitatea reinnoirii certificatului digital online, intr-un timp mult mai scurt decat procedura standard (cea care presupune transmiterea/depunerea token-ului la furnizor sau la un reprezentant al acestuia).

certSIGN ofera la reinnoirea certificatului digital calficat de semnatura electronica extinsa urmatoarele avantaje:

  • Livrare gratuita oriunde in tara
  • 60 marci temporale gratuite/luna;
  • Pachet de extrabeneficii – vouchere de 100 de lei, respectiv 300 de lei pentru produse financiar contabile, arhivare electronica cu valoare legala a declaratiilor fiscale, acces timp de 3 luni la softul legislativ SuperLege.

Lasă un răspuns