Situatiile financiare anuale pentru 2011 pot fi depuse online cu semnatura electronica

Situatiile financiare anuale aferente anului 2011, cu termenul de depunere in data de 29 mai, pot fi depuse si online, pe portalul e-guvernare.ro, pe baza kitului de semnatura electronica achizitionat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare.

Au obligatia de a intocmi situatiile financiare anuale toate societatile comerciale, societatile/ companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, subunitatile fara personalitate juridica din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate.

Situatiile financiare anuale si cele simplificate la 31 decembrie 2011 in format electronic constau intr-un document PDF cu fisier xml atast, care contine formularele cod 10, cod 20, cod 30 si cod 40. Documentului PDF i se ataseaza o arhiva .zip care poate cuprinde urmatoarele anexe scanate: note explicative la situatiile financiare anuale, situatia modificarilor capitalului propriu si situatia fluxurilor de numerar; raportul administratorilor; raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori; propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile; declaratia scrisa a persoanelor prevazute la art. 10 alin. (1) din legea contabilitatii, prin care isi asuma raspunderea pentru intocmirea situatiilor financiare anuale. Arhiva nu trebuie sa depaseasca 10 MB.

Dupa completarea campurilor si incarcarea arhivei, documentul PDF se semneaza electronic, pe baza kitului de semnatura electronica.

Kitul de semnatura electronica poate fi achizitionat de la unul dintre cei 5 furnizori acreditati de servicii de certificare – certSIGN, Digisign, Alfasign, Certdigital si Trans Sped.

Pe baza kitului de semnatura electronica pot fi transmise online 12 formulare diferite in relatia cu ANAF si documentele catre CNAS, ANRMAP, ITM, CSSPP, CNVM, CNVM, Monitorul Oficial, dar si catre partenerii de afaceri.

Pretul fara TVA al kitului de semnatura electronica, pe baza caruia pot fi depuse declaratiile fiscale si situatiile financiare pentru un numar nelimitat de societati, este de 47 de euro la primii patru furnizori si 54 de euro la ultimul.

certSIGN livreaza gratis kitul de semnatura electronica, prin curier rapid, oriunde in tara si ofera suplimentar 60 de marci temporale pe luna timp de un an.

Lasă un răspuns