Declaratiile D120 si D130 pot fi depuse online, cu kitul de semnatura electronica

Kit-ul de semnatura electronica achizitionat de la un furnizor acreditat de servicii de certificare permite depunerea online a 14 tipuri de formulare fiscale diferite, printre care se numara si declaratia 120 si declaratia 130.

Cele doua declaratii se depun anual, pana la data de 30 aprilie a anului urmator celui de raportare. Anul acesta termenul de depunere pentru D120 si D130 este in data de 2 mai.

Formularul 120 – decontul privind accizele – se completeaza de catre platitorii de accize.
Formularul 130 – decont privind impozitul la titeiul si la gazele naturale din productia interna – se completeaza de catre toti platitorii de impozit la titeiul si la gazele naturale din productia interna, carora le revine aceasta obligatie de plata.

Cele doua formulare pot fi depuse online, semnate electronic, pe baza kit-ului de semnatura electronica achizitionat de la unul dintre furnizorii acreditati de serivicii de certificare din Romania: certSIGN, DigiSign, Alfasign, Cert Digital si Trans Sped.

Pretul fara TVA al unui kit de semnatura electronica, pe baza caruia pot fi transmise timp de un an declaratiile fiscale si rapoartele financiare pentru un numar nelimitat de CUI-uri, este de 47 de Euro la primii 4 furnizori si de 54 de Euro la ultimul.
certSIGN livreaza gratis kit-ul de semnatura electronica oriunde in tara si ofera tot gratis 60 de marci temporale pe luna timp de un an.

Pe langa depunerea online a declaratiilor la ANAF, pe baza kit-ului de semnatura electronica pot fi transmise online documentele catre ANRMAP, CNAS, ONRC, ITM, CSSPP, Monitorul Oficial, Depozitarul Central si catre partenerii de afaceri.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?